“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Ο Όσιος που «πήρε» μαζί της η Παναγία

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί για πρώτη φορά με το βιβλίο: «Η Θεοτόκος» Β΄ τόμος, μια μοναδική έκδοση για την υπερένδοξη Μητέρα.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει τη συγκλονιστική μαρτυρία του Αγ. Εφραίμ του Αριζονίτη ο οποίος διηγείται την οσιακή «αρπαγή» του Οσίου Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή από τη Θεοτόκο ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο.

Η ασκητική ζωή του εργάτη της νοεράς προσευχής, που αναβίωσε το ησυχαστικό πνεύμα στο Άγιο Όρος και έξω από αυτό. Η συγκλονιστική αναχώρησή του: «Κάλεσε τους πατέρες να βάλουν μετάνοια, γιατί φεύγω. Όλα τελείωσαν ευλογείτε!»

Συγκινεί το ρεπορτάζ της «Ο.Α» στους φυλακισμένους άγιους που βρίσκονται στον καθεδρικό ναό του Αγ. Τροφίμου στη Γαλλία.
Ευλαβική αναφορά στα λείψανα των Αγ. Μυροφόρων του Χριστού, του πρωτομάρτυρα Στέφανου και άλλων Οσίων, που φυλάσσονται στην πόλη Αρλ της Προβηγκίας. Ανυποψίαστοι τουρίστες τα αγνοούν φωτογραφίζοντας τη Βενετσιάνα Μαντόνα και τους πίνακες στους τοίχους.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Η ανεξήγητη διαφωνία τού Μεσσηνίας στη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας για την τακτοποίηση των χιλιάδων οργανικών θέσεων κληρικών

*Οι Βορειοηπειρώτες γιορτάζουν την παρηγοριά τους την Θεοτόκο

*Θαλασσινό ταξίδι σε ιερά προσκυνήματα των πανέμορφων νησιών της Ελλάδας

Αρθρογραφούν ο π. Ιάκωβος Κανάκης , ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α
Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr