“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Ο Ευγένιος “κλείδωσε” για Κρήτη

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το επετειακό ημεολόγιο για τα 100 χρόνια από τον Μικρασιατικό ξεριζωμό : «Οι μάρτυρες και τα συλημένα αγιάσματα της Μικρασιατικής γης».

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αποκαλύπτει ποιος είναι ο «εκλεκτός» του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το θρόνο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Απ’ ότι φαίνεται ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος εμφανίζεται ως η ιδανική επιλογή που μπορεί να συμβιβάσει όλες τις πλευρές και τις αντίρροπες δυνάμεις, ενώ το όνομά του έπεσε και στη συνάντηση που είχε ο Πατριάρχης με τον πρωθυπουργό.

Συγκινεί η έκθεση-ντοκουμέντο ενός Ιεράρχη πριν από το Ολοκαύτωμα των Καλαυρίτων. Το λεπτομερές κείμενο που έγραψε σε γραφομηχανή ο μακαριστός Μητροπολίτης πρ. Αλεξανδρουπόλεως Κωνστάντιος Χρόνης εντόπισε η «Ο.Α.» στο αρχείο του Παν. Κανελλοπούλου. Τα ιστορικά στοιχεία αποδεικνύουν έναν γενναίο αλλά και έξυπνο άνθρωπο, που απέτρεψε συμφορές σε μια φλεγόμενη κοινωνία. Ο οδοντωτός, η παρεξήγηση και η συγγνώμη του Αρη Βελουχιώτη στον ιερέα.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Ο δεσπότης που ζούσε σαν καλόγερος και πήγαινε στη Σύνοδο με ΚΤΕΛ

*Ανανέωσαν τη σύμπραξη Πολιτείας και Εκκλησίας Ιερώνυμος και Κυριάκος

*ΙΣΚΕ: «Παρατηρούμε έναν ανοίκειο πόλεμο κατά των κληρικών»

*Η άγνωστη σχέση του Θεόφιλου με τη ζωγραφική των αγίων

Αρθρογραφούν ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Δημήτριος Βασιλειάδης, ο Ηρακλής Ρεράκης κ.α
Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το ημερολόγιο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr