“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Ο «απεσταλμένος του Θεού» Αυγουστίνος Καντιώτης

Aυτή την εβδομάδα η «Ορθόδοξη Αλήθεια», τιμά την κοίμηση του Αυγουστίνου Καντιώτη, του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης με τον πύρινο λόγο και προσφέρει στους αναγνώστες της το βιβλίο του αρχιμανδρίτη Κοσμά Παλαιογιάννη «Ο απεσταλμένος προφήτης του Θεού».

Στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο: «Τα κειμήλια της Σμύρνης» η εφημερίδα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους ιερούς θησαυρούς που κατάφεραν να διασώσουν κρυφά οι πρόσφυγες των αλησμόνητων πατρίδων. Οι Μικρασιάτες που προτίμησαν  να  αφήσουν  πίσω τις περιουσίες τους για να κουβαλήσουν την Ιστορία και τις ρίζες τους! Ανάμεσα στα σπάνια κειμήλια βρίσκονται ο Σταυρός και τα εξαπτέρυγα από τον ναό στην Καππαδοκία όπου βαπτίστηκε ο Αγιος Παΐσιος, το μπαστούνι, η ζώνη και το πετραχήλι του Αγ. Χρυσοστόμου,  η εικόνα  της Παναγίας Σουμελά και το ιερό λείψανο του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου. Παρουσιάζεται επίσης η πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Σήκω ψυχή μου!» που είναι αφιερωμένη στη μουσική των ξεριζωμένων και στα τραγούδια των προσφύγων. 

Διαβάστε επίσης στην εφημερίδα: 

* Φτωχότερη η Ορθοδοξία μετά την εκδημία του Διοκλείας Κάλλιστου Γουέαρ: Μια αποκαλυπτική συνέντευξη του επί σειρά ετών στενού συνεργάτη του π. Ανδρέα Ανδρεόπουλου στην «Ο.Α» για τον πρωτοπόρο Ιεράρχη και το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε. Αύριο στην Οξφόρδη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη.

* Πώς έπρεπε να ψηφίζει η Ιεραρχία. Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι: Ζητούμενο το έργο και η ουσιαστική μέριμνα για τις ενορίες τους και το τι κομίζουν σε μια κουρασμένη Εκκλησία. Οχι το αν κάποιοι «καίγονται» να γίνουν Μητροπολίτες μόνο για να… αράξουν!

* Το θαυμαστό γεγονός με τον ιερομάρτυρα Επίσκοπο της Αντιόχειας: Ο Αγ. Βαβύλας έζησε και μαρτύρησε τον 3ο μ.Χ. αι. και με τη μνήμη του είναι συνδεδεμένο ένα θαύμα. 

* «Ο άνθρωπος, άμα θέλει, μπορεί να κάνει format τον σκληρό δίσκο της ψυχής του!»: Η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του π. Χρίστου Μαλάη, εφημέριου στον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων στην Κέρκυρα, για την επιστήμη της… αγάπης.

* Έκθεση εμπνευσμένη από τις μνήμες και την ελπίδα των προσφύγων: Στον χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, εκεί όπου είχαν βρει καταφύγιο χιλιάδες ξεριζωμένοι -ανάμεσά τους και ο ιερομόναχος Αρσένιος που βάπτισε τον Αγ. Παΐσιο- παρουσίασε πρόσφατα τα έργα του ο ζωγράφος Σπυρίδων Μουρατίδης.

Αρθρογραφούν οι: Γέροντας Πατάπιος, π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, π. Ευάγγελος Φεγγούλης κ.ά.

Η απλή έκδοση της εφημερίδας κοστίζει 1,5 ευρώ, ενώ η έκδοση με την προσφορά  κοστίζει 3,90 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η «Ορθόδοξη Αλήθεια», εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr