“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Ο Αγ. Παΐσιος έχει σημαδέψει τη ζωή μου!

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί για πρώτη φορά με το βιβλίο: «Οι άγγελοι και η αποστολή τους», μια μελέτη για τους πνευματικούς φύλακες και προστάτες της ανθρωπότητας.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρεται στην εξομολόγηση του Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδοσίου ο οποίος μιλά για τη γνωριμία του με τον Αγιο Παϊσιο «έχει σημαδέψει τη ζωή μου!» λέει και αναφέρεται στον νέο ναό που θεμελιώθηκε στο Μιτέντι και είναι αφιερωμένος στον Αγιορείτη Αγιο. Όλα όσα αναφέρει για τη γνωριμία τους και όσα έμαθε κοντά του την περίοδο που ήταν μαθητής στην Αθωνιάδα Σχολή. «Του ανέφερα για τα προβλήματα υγείας που είχα και με έπιασαν τα κλάματα. Αμέσως αυτός με χάιδεψε στο κεφάλι λέγοντάς μου “Μη φοβάσαι”. Βγήκα από το κελί του και άρχισα να περπατώ. Ύστερα από λίγη ώρα ένιωσα ξαφνικά πολύ καλά» τονίζει.

Συγκινεί το αφιέρωμα της «Ο.Α» στον Ρουμάνο ομολογητή γέροντα Κλεόπα Ηλίε που αγωνίστηκε στα δύσκολα χρόνια της αθεΐας και υπήρξε μεγάλη οσιακή μορφή του 20ού αιώνα. Το 1949 έγινε ηγούμενος της Μονής Σλάτινα Σουκεάβα, ενώ πολεμήθηκε σκληρά από το κομουνιστικό καθεστώς. Η συνάντηση με τον Όσιο Παΐσιο, με τον οποίο συνεννοούνταν με τη γλώσσα του Αγίου Πνεύματος. «Κοιμήθηκε» στη μονή της μετανοίας του, Συχαστρία.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Τα «Νικολοβάρβαρα» και τα ιδιαίτερα έθιμα των Αγίων του Δεκεμβρίου

*Ενας ξεχωριστός διαγωνισμός κατηχητικών με θέμα :«Υιοθετώ ένα μνημείο»

*Ο δημοσιογράφος Κώστας Καπετανίδης που θυσιάστηκε για τον Ελληνισμό και την ελευθεροτυπία

* Ο Ιβάν Σβιτάιλο μιλά για την αγάπη και τη φιλευσπλαχνία με αφορμή τον ρόλο του στην παράσταση «Οι Αθλιοι»

Αρθρογραφούν , ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Ανδρέας Καππές κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr