“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Μεγάλη Εβδομάδα με τον Χριστόδουλο

Την Μεγάλη Εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με μια διπλή κατανυκτική προσφορά, το 3πλο cd «Σήμερον Κρεμάται» ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ψάλλει ύμνους και διαβάζει ευαγγέλια της Μ. Εβδομάδας και της Ανάστασης και μαζί το 3πλο cd «Αγιορείτικη κατάνυξη» μια τριπλή κασετίνα με ψαλμωδίες από όλες τις ιερές μονές του Αγίου Ορους.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει τη διαδικασία του καθαγιασμού του Αγίου Μύρου στο Φανάρι η οποία πραγματοποιείται έπειτα από 10 χρόνια, ξεκινάει την Κυριακή των Βαΐων και ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη.Οίνος στίφων μέλας, ανθόνερον και ροδόνερον αρίστης ποιότητας, μαστίχη καθαρή, φύλλος ινδικός και σμύρνα είναι κάποια από τα 57 είδη που χρησιμοποιούνται για την Παρασκευή του «ελαίου ευχαριστίας».

Συγκίνηση προκαλεί το αφιέρωμα της «Ο.Α» στον φύλακα άγγελο εκατοντάδων λεπρών γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη, ο οποίος είναι πλέον και επισήμως Άγιος. Ο μικρός Κωνσταντίνος, όπως ήταν το κοσμικό του όνομα , γεννήθηκε την 1η/1/1931 και ήταν το όγδοο παιδί μιας πολυμελούς και πάμφτωχης οικογένειας από την Εθιά της Κρήτης. Μόλις δύο ετών ορφάνεψε από πατέρα και βρέθηκαν σε δεινή κατάσταση. Φόρεσε πρώτη φορά παπούτσια όταν ήταν 12 ετών.«Να παίρνετε την ευχή του γέροντα Ευμενίου, γιατί είναι ο κρυμμένος Αγιος των ημερών μας» έλεγε ο Άγιος Πορφύριος.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Πώς γιορτάζουν τις Άγιες Ημέρες οι χριστιανοί Oρθόδοξοι στη Μ. Ανατολή

*Το βαρύ Πάσχα του 1918 για τους εκπατρισμένους Έλληνες στρατιώτες στη Γερμανία

*Τα ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα των Μικρασιατών

Αρθρογραφούν ο π. Ιάκωβος Κανάκης,ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής, ο Ηρακλής Ρεράκης κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τη διπλή προσφορά κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr