“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Η θαυμαστή ζωή δίπλα σε έναν Άγιο

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί για πρώτη φορά με τον Α΄τόμο: “Τα πρόσωπα του 1821”.  Μια τρίτομη μοναδική έκδοση με εκατοντάδες ονόματα και βιογραφικά γνωστών και άγνωστων μορφών του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει την οσιακή ζωή του μακαριστού ηγουμένου Κυρίλλου της Ι. Μονής του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, ο οποίος διαδέχθηκε τον Αγ. Ιάκωβο Τσαλίκη. Τι λέει ο νυν ηγούμενος της Μονής Γαβριήλ για τον προκάτοχό του και τα θαυμαστά γεγονότα στα νοσοκομεία που άφησαν άφωνους τους γιατρούς!

Συγκινεί το αφιέρωμα της “Ο.Α” στη συγκλονιστική ζωή του άθεου πολίστα της Ρωσίας, που έγινε μοναχός και μαρτύρησε στην Όπτινα. Ο Ιγκόρ, μετέπειτα π. Βασίλειος, εξαίρετος υμνογράφος, ήταν ένας από τους τρεις νεαρούς καλόγερους (οι άλλοι δύο ήταν ο Θεράπων και ο Τρόφιμος) που δολοφονήθηκαν ανήμερα το Πάσχα του 1993 στο ιστορικό μοναστήρι όπου βαφτίστηκε όλη του η κάποτε κομμουνιστική οικογένεια.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

* Ο Κύπριος αγωνιστής που πολέμησε δίπλα στον Γ. Καραϊσκάκη

*Η ξεχωριστή Ανάσταση των Ελλήνων

*Η τέχνη αντλεί έμπνευση από το μεγαλείο των επαναστατών του 1821

*Μηνύματα Ιεραρχών για την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση και τη νίκη επί του θανάτου

Αρθρογραφούν ο π. Ανανίας Κουστένης, ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης κ.α .

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τον Α΄τόμο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr.