“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Γιατί;

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το Α’ τόμο του βιβλίου : «Μεγάλη Τεσσαρακοστή», οι ακολουθίες και οι ύμνοι της Μ. Τεσσαρακοστής, η Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και οι κατανυκτικοί εσπερινοί των Κυριακών.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του Μητροπολίτη Λαρίσης και του πρώτου ιερέα που έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Είχα το θλιβερό προνόμιο να κάνω το πρώτο τρισάγιο μέσα στις σορούς των θυμάτων. Το θέαμα ήταν φρικτό και εύχομαι να μην αξιωθεί άνθρωπος να το δει!» αναφέρει ο Σεβασμιώτατος ενώ τονίζει συγκινημένος:

«Το αποτύπωμα των δακρύων του πατέρα που έκλαιγε στο ράσο μου ήταν από τα μεγαλύτερα παράσημα που έχω λάβει στη ζωή μου. Το θεώρησα τιμή ότι για ακόμη μια φορά το μαύρο ράσο του παπά απορροφά τον πόνο του λαού μας»!

Ο π. Πορφύριος Γκόλαντας σημειώνει: «Προσπαθούσα να τους καθησυχάσω. Ορισμένα άτομα είχαν αίματα στα πρόσωπά τους. Αρκετές κοπέλες ήταν δικαιολογημένα σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Προσπαθούσα συνεχώς να τους μιλώ για να τους ηρεμήσω».

Μνημόσυνο σε όλους τους ναούς τελέστηκε την περασμένη Κυριακή για την ανάπαυση των νεκρών. «Ζούμε μια σκληρή, εθνική συμφορά» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κοσμήτορας και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ π. Ιάκωβος Χαλίλ μιλά στην «Ο.Α» για την παγκόσμια επίδραση και αναγνώριση της σχολής, απόφοιτος της οποίας είναι και ο νυν Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, και για τον τρόπο λειτουργίας της .«Στο Πανεπιστήμιο βρίσκεις όλο το εθνοτικό μωσαϊκό του Λιβάνου!» αναφέρει ενώ υπογραμμίζει:

«Πριν ακόμη ξεκινήσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων οι φοιτητές που βρίσκονται στο προπτυχιακό στάδιο διδάσκονται για έναν χρόνο την ελληνική γλώσσα».

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Ο σπουδαίος ερμηνευτή της δημοτικής μας παράδοσης Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, που «έφυγε» στα 93 του χρόνια.

*Οι 42 ανώτεροι αξιωματικοί του βυζαντινού στρατού που έγιναν οι πρώτοι νεομάρτυρες.

*Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο φλογερός αγωνιστής, ο αθάνατος ήρωας .

Αρθρογραφούν ο π. Ιάκωβος Κανάκης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης, κ.α Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr