“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Γι΄ αυτά επαναστατήσαμε

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” θέλοντας να τιμήσει την μεγάλη εθνική μας επαίτειο κυκλοφορεί με τον Α΄τόμο: ”Κρυφό σχολειό και η προσφορά της Εκκλησίας στην Επανάσταση”, ένα 2τομο έργο για τη συμμετοχή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στον αγώνα.

Η “Ο.Α” αφιερώνει το βασικό της θέμα στα εξαιρετικά κείμενα των αρθρογράφων της οι οποίοι μιλούν για όλα όσα επαναστατήσαμε οι Ελληνες το 1821:«Η επέτειος πρέπει να έχει δυναμική διδάγματος και όχι θεάματος. Να μην μείνουμε στις γιορτές, αλλά να αντλήσουμε μαθήματα για την επιβίωσή μας ως έθνος. Η λήθη είναι κακός συνοδοιπόρος ενός λαού, στη γωνία περιμένει επανάληψη» αναφέρει ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, “200 χρόνια ελεύθεροι και κινδυνεύουμε να μην γνωρίσουμε τι σημαίνει υπέρ Πίστεως και Πατρίδος που 400 Χρόνια σκλαβιάς δεν έφτασαν για να σβηστεί από των Ελλήνων τη μνήμη και την καρδιά!” υπογραμμίζει η Ελένη Ρίκου.

Ο φιλόλογος Κώστας Γανωτής εξηγεί στους αναγνώστες της εφημερίδας γιατί, «έχει σημασία να περπατήσουμε στα ίχνη της ζωής των πατέρων μας μέσα στην Τουρκοκρατία» και σημειώνει: «Δυστυχώς, η ευημερία έπεισε τους Ελληνες να γίνουν ένα τίποτε!»

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Ανοιχτοί οι Καθεδρικοί Ναοί για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου!

*Η «Ypsilanti» city, η πόλη η οποία πήρε το όνομά της προς τιμήν του Ελληνα αξιωματικού και αγωνιστή Δημήτριου, αδελφό του Αλέξανδρου και βρίσκεται στην Πολιτεία του Μίσιγκαν.

*Γαλανόλευκη 4.000 τ.μ στον Υμηττό.

Αρθρογραφούν ο π. Ανανίας Κουστένης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσεης, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης η Κέλλυ Μπουρδάρα, κ.α

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τον Α΄ τόμο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr