“Ορθόδοξη Αλήθεια”: «Εξομολογητική», το Μέγα Μυστήριο της μετάνοιας

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με για πρώτη φορά με το βιβλίο: «Εξομολογητική» μία έκδοση για το Μέγα Μυστήριο της μετάνοιας, την πατερική παράδοση , τη διακονία του μυστηρίου και τις ευεργετικές ιδιότητές της στην ψυχή.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να συγκαλέσει το Φεβρουάριο την Ιεραρχία προκειμένου να ορίσει την επόμενη φουρνιά Επισκόπων. Σε Αρχιεπισκοπή, Ιερά Σύνοδο, Πειραιά, Ξάνθη και ΓΕΕΘΑ οι έξι που θα αναβαθμιστούν. Και θέμα διαδοχής στη δύσκολη Μητρόπολη της Μαντίνειας. Τρεις υποψήφιοι εν αναμονή.

Ο σπουδαίος ζωγράφος και ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Σωτήρης Σόρογκας μιλά στην «Ο.Α» για τη θεματολογία των έργων του την έννοια της θρησκευτικότητας, τη σημασία της βυζαντινής τέχνης, αλλά και για το πώς αυτή βοηθά την ανθρώπινη ψυχή. Ο ίδιος μάλιστα υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Έχω διαπιστώσει ότι δια της απαρνήσεως του “εγώ”, όπως άλλωστε διδασκόμαστε και από τους βίους των Αγίων, ανοίγονται πάντοτε στους ανθρώπους θαυμαστοί δρόμοι ταπεινοφροσύνης, δικαιοσύνης, ακόμα και αγιοσύνης».

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Η… χριστιανή «Αντιγόνη» που μαρτύρησε στη Χίο

*Οταν οι εικόνες στα σχολεία αγγίζουν τις ψυχές των μαθητών

*Ο π. Κωνσταντίνος Καλουζάκης, που πρόσφατα χειροτονήθηκε διάκονος στο, Βόλο, μιλά για το διαζύγιο που έπαιξε ρόλο στην απόφασή του

*Τρία εξωκλήσια, καταφύγια πίστης των Μεγαρέων

Αρθρογραφούν ο Γέροντας Πατάπιος Καυσοκαλυβίτης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr