“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Εκλογές σε πέντε Μητροπόλεις

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το «Εκλογάδιον» ένα πολύτιμο βιβλίο σε πολυτελή σκληρόδετη έκδοση. 650 σελίδες με όλα τα ιερά αποστολικά και ευαγγελικά αναγνώσματα των Κυριακών και των εορτών, με παράλληλη μετάφραση στα νέα ελληνικά.

H εφημερίδα στο βασικό της θέμα αποκαλύπτει το «κλειδί» για τη σύγκληση της Ιεραρχίας που απ’ ότι φαίνεται θα είναι η διχοτόμηση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οι Αρχιερείς θα προβούν σε εκλογές για την ανάδειξη πέντε μητροπόλεων στις εκλογές που ενδεχομένως θα διεξαχθούν τον Ιούνιο αν δοθεί το πράσινο φως από τη Ν. Κεραμέως, αλλιώς τον Οκτώβριο οι νέοι Ιεράρχες σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Γορτυνία.
Υπό παραίτηση ιεράρχης στη Β. Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει και πέμπτη κενή θέση, έπειτα από… εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο.

Συγκινεί η συνέντευξη του αγιογράφου που έμαθε από δύο Αγίους να αποδίδει το φως της Ανάστασης. Ο Κώστας Λουδοβίκος, φιλόσοφος και διάσημος καλλιτέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διδάχτηκε από τον Αγ. Παΐσιο και τον Αγ. Πορφύριο να αγιογραφεί το φως στις εικόνες του.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*«Οχι» στην περιφορά του Επιταφίου από τους Τουρκοκυπρίους

*Πόλεμος στον «νατιβισμό»

*9 χρόνια συμπληρώνονται από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου

*Ο Γιώργος Αρμένης μιλά για τον ρόλο του ως μοναχού Κυρίλλου στη σειρά για τον Αγ. Παΐσιο

Αρθρογραφούν ο γέροντας Πατάπιος, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α
Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr