“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Δύο φαβορί για τη Δράμα

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο: «Νεομάρτυρες κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας» σε νέα έκδοση. Ένα συγκλονιστικό έργο για τους Αγίους που δεν λύγισαν μπροστά στον βάρβαρο κατακτητή και έδωσαν το αίμα τους για την πίστη και την πατρίδα, .

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αποκαλύπτει τα δύο φαβορί που θα διεκδικήσουν τα ηνία της Μητρόπολης Δράμας μετά την εκδημία του μακαριστού Παύλου. Πληροφορίες θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο να έχει στο μυαλό του τον ιεροκήρυκα π. Παύλο Κίτσο, ενώ της αποδοχής όλης της Ιεραρχίας χαίρει ο πρωτοσύγκελος Θεσσαλονίκης π. Ιάκωβος Αθανασίου. Eν τω μεταξύ επίδοξοι διάδοχοι βιάζονται να διαδεχτούν τον Θεσσαλονίκης Ανθιμο, το μυαλό του όμως είναι «ξυράφι» λύνει και δένει.

Συγκινεί το ρεπορτάζ της «Ο.Α» για τον Αγιορείτη καλόγερο που έχει τη ζωγραφική για… κομποσκοίνι του! Ο ιερομόναχος Αναστάσιος κατάγεται από το Παντείχιον της Κωνσταντινούπολης και εγκαταβιώνει στο ιερό κελί Τιμίου Προδρόμου «Διονυσίου εκ Φουρνά» στις Καρυές του Αγίου Ορους, από το 1982. «Νομίζω ότι δεν υπάρχει ταλέντο, αλλά Θεία Χάρη, η οποία, εάν τη δεχτείς, σε βοηθά να γίνεις και ταλέντο» αναφέρει.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Η Μονή που έμαθε τα πρώτα του γράμματα ο Πατροκοσμάς

*Η Αμερικανίδα γιατρός που έζησε τα τραγικά γεγονότα του ’22 στη Σμύρνη

*Ο κ. Παντελής Μπούμπουρας, Έλληνας επιχειρηματίας και επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κριμαία

*Η γιατρός βιοπαθολόγος Δέσποινα Ανταράκη μιλά για την τεράστια αξία της αιμοδοσίας

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Δημήτριος Βασιλειάδης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο και το βιβλίο 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr