“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Δεν πρόλαβα να πω “Γιατί, Θεέ μου”

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με τον Β΄τόμο του βιβλίου: «Μεγάλη Τεσσαρακοστή», οι ακολουθίες και οι ύμνοι της Μ. Τεσσαρακοστής, η Θ. Λειτουργία των προηγιασμένων δώρων και οι κατανυκτικοί εσπερινοί των Κυριακών.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει την συγκλονιστική εξομολόγηση του Κύπριου ιερέα πατέρα που έχασε τον γιο του στο φρικτό δυστύχημα των Τεμπών. Το μεγαλείο ψυχής και η ακλόνητη πίστη του π. Χριστόδουλου Παπαϊωάννου, που μαζί με την οικογένειά του αποχαιρέτησαν με περίσσεια αξιοπρέπεια τον 23χρονο Κυπριανό. «Δεν πρόλαβα να πω “Γιατί, Θεέ μου”. Αγωνιούσα να βρω το σώμα του γιου μου. (…) Δεν περίμενα ποτέ να έχω τόση δύναμη» λέει. «Ηταν πάντοτε υπάκουος,εγκρατής, με συστολή και ευγένεια. Στο μυαλό του υπήρχε και η σκέψη να γίνει ιερέας. Τελευταία μελετούσε τα βιβλία του μακαριστού π. Γεωργίου Μεταλληνού» αναφέρει . Το προφητικό όνειρο του παππού του για το γάμο του νεαρού με την αγαπημένη του Χριστίνα.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού στη Θεσσαλονίκη π. Ειρηναίος Βογιατζής εκφράζει στην «Ο.Α» την αγωνία του για την καθυστέρηση των έργων στον Βυζαντινό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη που είναι χτισμένη στα τέλη του 6ου αι.. Πιστεύει ότι η ολοκλήρωση των εργασιών και η διαμόρφωση του χώρου θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στη διάπραξη βίαιων ενεργειών. « Συχνά παρατηρούνται βανδαλισμοί στον ναό και δυστυχώς η Αστυνομία είναι αδύναμη να πράξει κάτι» αναφέρει.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Εκαναν κέντημα τη Χάρτα του Ρήγα

*Κίσαμος: Εκατοντάδες μαθητές προσευχήθηκαν για τα θύματα στα Τέμπη

*Η πολύτεκνη μητέρα Ιουλίττα Χατζηθανάση-Πάτσαλου μιλά για το δίτομο έργο: «Νοσταλγοί του ουρανού» που συνέγραψε με τον σύζυγό της και απευθύνεται σε κάθε «θεονοσταλγό».
*Το Μοναστήρι του Αγ. Βησσαρίωνα, που αναδείχτηκε σε κέντρο πολιτισμού

Αρθρογραφούν ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ανδρέας Καππές, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, κ.α.

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η “Ορθόδοξη Αλήθεια” εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr