“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Αναδρομή στα εκκλησιαστικά γεγονότα που σημάδεψαν το 2022

Tο ευλογημένο ημερολόγιο του 2023

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το ευλογημένο ημερολόγιο του 2023, «Νέοι Άγιοι της Εκκλησίας». Αφιερωμένο στους Αγίους της Ορθοδοξίας του 20ου αι. που έζησαν, δίδαξαν και θαυματούργησαν ανάμεσά μας .

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρεται στους εθελοντές «αγγέλους » των νοσοκομείων. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που διακονούν παιδιά και ηλικιωμένους. Το θαύμα με έναν ασθενή, ανήμερα Χριστούγεννα, στο Ιπποκράτειο, μια συγκινητική βάρδια στο Παίδων και η εξομολόγηση μιας άπιστης γυναίκας, είναι λίγες μόνο από τις στιγμές που δεν ξεχνούν εκείνοι οι οποίοι προσφέρουν ως αντίδωρο την αγάπη τους στον πλησίον.

Αναδρομή της «Ο.Α» στα εκκλησιαστικά γεγονότα που σημάδεψαν το 2022. Η εφημερίδα καταγράφει σημαντικές μορφές της Ορθοδοξίας που «έφυγαν», σκάνδαλα και σοβαρές καταγγελίες που άφησαν εκτεθειμένη την Εκκλησία, η επίσημη αγιοκατάταξη του Αγ. Βησσαρίωνα και η νομιμοποίηση χιλιάδων θέσεων ιερέων στιγμάτισαν τη χρονιά που πέρασε.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Όταν ο Μέγας Βασίλειος συγκρούστηκε με την πλανεμένη κοσμική εξουσία

*Η ιεροτελεστία για την παρασκευή της βασιλόπιτας από τις Σμυρνιές νοικοκυρές

*1921: «Τα χιονισμένα Χριστούγεννα της Κιουτάχειας»

*Διδυμότειχο: Πώς οι ντόπιοι «καλοπιάνουν» τον νέο χρόνο μέσα από ήθη και έθιμα

Αρθρογραφούν ο Γέροντας Πατάπιος, π. Θεμ. Μουρτζανός, ο π. Χρυσ. Χρυσόπουλος, ο π. Ηρακλής Φίλιος, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Κων/νος Γανωτής κ.ά
Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το ημερολόγιο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr.