“Ορθόδοξη Αλήθεια”: Άγιος Νεκτάριος, ο θαυματουργός

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου με το βιβλίο : «Άγιος Νεκτάριος», ο θαυματουργός βίος και οι διαδαχές του.

Η εφημερίδα αφιερώνει το βασικό της θέμα στην εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 81 ετών σκορπώντας θλίψη στη Μεγαλόνησο. Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Η ιδιαίτερη διαδικασία εκλογής νέου προκαθημένου και όλα όσα προβλέπει το καταστατικό.

Εντυπωσιάζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας για τους Αγίους με βράκες και φουστανέλες. Μια ιδιαίτερη έκθεση με εικόνες νεομαρτύρων της Εκκλησίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές, φιλοξενεί το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται συνολικά 46 αγιογραφίες από την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Ανάμεσά τους ο φημισμένος Άγιος Γεώργιος Φουστανελάς από τα Ιωάννινα, ο βρακοφόρος Άγιος Μανώλης των Σφακίων, οι τέσσερις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου του Ιωάννη Φραγκόπουλου, οι φουστανελάδες Άγιοι της Σαμοθράκης, η Αγία Αργυρή της Προύσας και πολλές ακόμα μοναδικής ομορφιάς και σπανιότητας αγιογραφίες.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Μαθητές δημοτικού στηρίζουν συσσίτιο στην Τούμπα

*Ο χειροπαλαιστής Γιώργος Χαραλαμπόπουλος μιλά για τη σημασία της πίστης στον τρόπο που αγωνίζεται .

*Μικρά Ασία: Τα επικά γκολ στα χαρακώματα

*Ο γιατρός της οικογένειας Καβάφη, που θεράπευε δωρεάν τους φτωχούς στο Λονδίνο.

Αρθρογραφούν, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Κωνσταντίνος Γανωτής, κ.α. Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr