Ομιλία του Ιερομονάχου Λουκά Γρηγοριάτη στην Μονή Αγίας Αναστασίας Ρωμαίας Ρεθύμνης

Το απόγευμα του Σαββάτου, 3ης Φεβρουαρίου 2024, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης και παρακολούθησε την ομιλία του Ιερομονάχου Λουκά Γρηγοριάτου, ο οποίος ομίλησε για την προσωπικότητα του μεγάλου αγιορείτου και εκκλησιαστικού ανδρός, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καψάνη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους.

Ο π. Λουκάς ομίλησε εκ της εμπειρίας του για τα πολλά χαρίσματα και το εκκλησιαστικό φρόνημα του μακαριστού Γέροντος Γεωργίου Καψάνη, ενώ ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, προσέθεσε, επίσης εκ της προσωπικής του εμπειρίας, ολίγα στοιχεία για τον Γέροντα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο π. Γεώργιος ήταν ακέραιος άνθρωπος και μοναχός.

Την όμορφη πνευματική εσπερίδα, την οποία παρακολούθησε πλήθος ανθρώπων, κατέκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, ευχόμενος πάντοτε η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος να αναδεικνύει μοναχούς και θεολόγους της περιωπής του αοιδίμου π. Γεωργίου Καψάνη και τονίζοντας την αξία της ευγνωμοσύνης των τέκνων προς τον πατέρα και της ζωής όλων μας μέσα στην Αγία μας Εκκλησίας, που είναι η μόνη ασφαλής και βεβαία Κιβωτός της σωτηρίας για όλους τους πιστεύοντας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.