Ομιλία για τη μίμηση του Χριστού από τον π. Νικόλαο Γεωργίου ενώπιον νέων της Μελβούρνης

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, η Νεολαία Go Youth Melbourne της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης διοργάνωσε την τρίτη κατά σειρά ομιλία, για το έτος 2023, με κεντρικό ομιλητή τον π. Νικόλαο Γεωργίου, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου North Balwyn.

Η ομιλία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της ως άνω ενορίας και το θέμα της σχετιζόταν με την περίοδο που διανύουμε, την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Ο π. Νικόλαος μίλησε στους περίπου 30 νέους που έδωσαν το «παρών», για τη μίμηση του Χριστού και τη θυσία του. Ειδικότερα, εξήγησε πώς ο πιστός μπορεί να συμμετάσχει στη σταύρωση του Κυρίου, σημειώνοντας ότι η εμπιστοσύνη στον Θεό είναι το κλειδί για να έχουμε εν θεώ ζωή και επισημαίνοντας ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε τα πάθη μας αν δεν επιτρέψουμε στον Θεό να είναι οδηγός κι αν δεν επιτρέψουμε στα μυστήρια να μας μεταμορφώσουν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο π. Νικόλαος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις του κοινού, παρέχοντας καθοδήγηση σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τα βάσανα της ζωής, πώς να αντιδρούν σε ανθρώπους που επιτίθενται στην πίστη μας και πώς μπορούν να μεταμορφωθούν εν Χριστώ.

Η Νεολαία Go Youth Melbourne ευχαρίστησε θερμά τον π. Νικόλαο που αφιέρωσε τον χρόνο του για να λάβει μέρος στην εκδήλωση και να μιλήσει στους παριστάμενους νέους.