Ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου για το περιοδικό “Θεολογία” (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε χθες 11 Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Αρχιεπισκοπή.

Εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχη, στην Αθήνα αφίχθηκαν την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου Προκαθήμενοι και Εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία”.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος μετέχει ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Με το πέρας της συνάντησής τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών όπου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του Περιοδικού «Θεολογία», παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκαθημένων, Αντιπροσωπειών Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και άλλων υψηλών προσκεκλημένων. Το εσωτερικό του Μητροπολιτικού Ναού είχε διαμορφωθεί με ειδική διαρρύθμιση των θέσεων, ώστε να μπορέσει να υποδεχθεί τους προσκεκλημένους και τις προσκεκλημένες.

Στην έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου παρέστησαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως, ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Το παρόν έδωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Επίσης, μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ο Αντιπρύτανης Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης, οι Κοσμήτορες και οι Πρόεδροι των Τμημάτων των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης,  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και άλλοι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου.

Μετά, χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επίσης, λόγο εκφώνησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όπου μίλησε για τη σημασία του Συνεδρίου κι εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία Προκαθήμενων Ορθοδόξων Εκκλησιών απ’ όλον τον κόσμο.

«Η θεολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λατρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Τέλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες για την παρουσία τους, και σήμανε το τέλος της έναρξης του συνεδρίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν σήμερα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Φωτογραφίες: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI