Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – “Ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές” (upd)

Φωτό: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:38

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, (ΚΥΣΕΑ) ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του σήμερα το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

ΥΠΕΞ: Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

«Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Φωτό: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI
Φωτό: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI