Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Νιγηρίας

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 28 Μαρτίου σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης Νιγηρίας, οι εκδηλώσεις για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που είναι αφιερωμένη στις Ορθόδοξες γυναίκες και μητέρες.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου, διαδικτυακή συνάντηση γυναικών από την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και.από άλλες ενορίες με γυναίκες από τις ΗΠΑ, με τη φροντίδα και συνεργασία της Μητρόπολης και του ιεραποστολικού συνδέσμου OCMC.

Αυτή είναι η αρχή μιας σειράς διαδικτυακών συναντήσεων που διοργανώνει η Μητρόπολη για τις γυναίκες, τη νεολαία και τους κληρικούς.

Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον π. Martin Ritsi (Πρόεδρος της OCMC), την Πρεσβυτέρα Renee Ritsi, τον Andrew Lekos και ολόκληρη την ομάδα του OCMC για την καλοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια και την αδιάκοπη αγάπη και αφοσίωσή τους στην αποστολή και τη διάδοση του Ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, o Μητροπολίτης Νιγηρίας προσευχήθηκε και κάλεσε όλες τις γυναίκες να αξιοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, να γίνουν «μητέρες» στο νεογέννητο Χριστό καθ’ ομοίωση της Παναγίας και να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στην ένωση με τον Θεό για τη σωτηρία των ψυχών.