Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αποφάσισε την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης και την επιβολή αργίας στον Μητροπολίτη Βοστώνης

ΦΩΤΟ: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Ιερσέης κ. Ευάγγελο στην Ιερά Μητρόπολη Σαρδέων και την επιβολή της ποινής της αργίας στον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιου μέχρι την γιορτή των Χριστουγέννων, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ειδικότερα, κατά την τρίτη ημέρα των εργασιών της συνόδου, αυτή αποφάσισε την αναστολή της ισχύος του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την προοπτική σύστασης μεικτής επιτροπής με αντιπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής, για τη σύνταξη νέου Συντάγματος.

Επίσης, επέβαλε στον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο την ποινή της αργίας μέχρι της Εορτής των Χριστουγέννων για κανονικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε.

Ακόμη, μετέθεσε τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο στην Ιερά Μητρόπολη Σάρδεων και όρισε Πατριαρχικό Επίτροπο στην χηρεύσασα επαρχία της Νέας Ιερσέης, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.