Οικουμενικό Πατριαρχείο: Σε ισχύ ξανά το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

© Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Εγκρίθηκε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η άρση της αναστολής του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος συζήτησε τα τρέχοντα θέματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής μετά και την πρόσφατη 46η κληρικολαϊκή συνέλευση, και ομόφωνα ενέκρινε την -μετά από αίτημα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου- άρση της αναστολής του Συντάγματος.

Μάλιστα γνωστοποίησε ότι το επανέφερε σε ισχύ και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρησής του, ενώ στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της μεικτής επιτροπής που καταρτίστηκε για τον σκοπό αυτό.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος, κατά τας συνεδρίας αυτής του τρέχοντος μηνός Ιουλίου, μεταξύ άλλων, συνεζήτησε τα τρέχοντα θέματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μετά και την πρόσφατον 46ην Κληρικολαικήν Συνέλευσιν αυτής, και ομοφώνως ενέκρινε την υπό της εκείσε Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου ζητηθείσαν άρσιν της αναστολής του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής και επανέφερεν αυτό εις ισχύν, εξακολουθούσης της εν εξελίξει διαδικασίας αναθεωρήσεως αυτού, προσεχώς δε ανακοινωθήσεται η σύνθεσις της προς τούτο καταρτισθησομένης Μικτής Επιτροπής.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 22α Ιουλίου 2022

Εκ της Αρχιγραμματείας
της Αγίας και Ιεράς Συνόδου