Οικουμενικό Πατριαρχείο: Καμία ανάμειξη στις αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κύπρου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με την οποία θέλει να διευκρινίσει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου στην Κύπρο.

Το γραφείο Τύπου και επικοινωνίας του Πατριαρχείου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, δεν αναμειγνύονται με οποιονδήποτε τρόπο στις αρχιεπισκοπικές εκλογες στην Κύπρο.

Τονίζεται δε ότι “οποιεσδήποτε άλλες εκτιμήσεις, διαφόρων “εκκλησιαστικών κύκλων”, που είδαν το φως της δημοσιότητος, είναι ανυπόστατες”.

Σημειώνεται εξάλλου ότι σε συνέντευξη του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου που έδωσε σε κυπριακή ιστοσελίδα, ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κύπρο για την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου δεν πρέπει να συνδέεται με την διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

“Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην όλη διαδικασία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.