Οι Τσετσένοι “απελευθερώνουν” την Πόλη της Παναγίας με ιαχές Αλαχού Ακμπάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που οι μάχες στη Μαριούπολη, την πόλη της Παναγίας, όπως ονομάζεται, συνεχίζονται ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους, οι ισλαμιστές Τσετσένοι που πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων, βγάζουν φωτογραφίες στα ερείπια της πόλης, φωνάζοντας “Αλαχού Ακμπάρ”.

Σύμφωνα με βίντεο που “ανέβασε” στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram ο αρχηγός των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, οι Ισλαμιστές μαχητές ποζάρουν στο πεδίο της μάχης ενώ πίσω τους είναι τα ερείπια της Μαριούπολης, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας την ιαχή “Αλαχού Ακμπάρ”.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα παραπάνω διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, και ενώ μάλιστα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες για μια “ανθρωπιστική εκεχειρία” διάρκειας τεσσάρων ημερών, με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα.

“Αντί του εορτασμού μιας νέας ζωής, αυτό το Πάσχα συμπίπτει με μια ρωσική επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Η απάντηση της ρωσικής πλευράς στην πρόταση του ΟΗΕ ήταν, η αποστολή ισλαμιστών μαχητών για την κατάληψη της “Πόλης της Παναγίας” στην Ορθόδοξη γειτονική Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Γιαροσλάβ Τροφίμοφ, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο βίντεο, ανέφερε «Με τις ιαχές Allahu Akbar, η πόλη που κάποτε ιδρύθηκε από Έλληνες που διέφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, «απελευθερώθηκε» από τους κατοίκους της από τις Τσετσένους πολιτοφυλακές του Πούτιν. Τι ανατροπή της ιστορίας…».