Οι Σπάρτης και Λακεδαιμονίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας για την 25η Μαρτίου

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Στη Σπάρτη πανηγύρισε, με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητρόπολης, Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Ακολούθησε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης και των αρχών του τόπου. Αμέσως μετά την εκφώνηση του Πανηγυρικού, οι Αρχές μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας και αποδόθηκαν τιμές στους Ήρωες του ’21. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Λυκούργου και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.