Οι προσεχείς χοροστασίες του Μητροπολίτου Σμύρνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Σμύρνης, την Κυριακή Ζ΄ Ματθαίου, 31 Ιουλίου 2022, θα τελεστούν στη Μητρόπολη ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα χοροστατήσει και από το απόγευμα του Σαββάτου, 30 Ιουλίου και ώρα 19:00 κατά τον Μέγα Εσπερινό.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι επί τη αναμνήσει της εν ΚΠόλει γενομένης το πάλαι Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τη ετησία μνήμη των Αγίων επτά Μακκαβαίων Παίδων, της μητέρας Σολομονής και του διδασκάλου τους Ελεαζάρου, θα τελεστούν το μεν το απόγευμα της 31ης Ιουλίου και ώρα 19:00 ο Μέγας Εσπερινός, τη δε Δευτέρα, 1η Αυγούστου ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο επί τη ενάρξει του νέου μηνός Μικρός Αγιασμός, χοροστατούντος σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες του Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος, θα χοροστατήσει το απόγευμα της Δευτέρας, 1ης Αυγούστου 2022, και ώρα 19:00 κατά την Ιερά Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο καθώς και κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, μνήμη των Αγίων Επτά Παίδων των Εφέσω.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου θα τελούνται καθημερινά στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως οι Ιερές Ακολουθίες των Μεγάλου και Μικρού Παρακλητικών Κανόνων προς την Υπεραγία Θεοτόκο κατά τις προβλέψεις του τυπικού της Εκκλησίας, μετά την απόλυση του Εσπερινού (ώρα έναρξης 19:00).