Οι εορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στη Βιέννη

Οι εορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος εορτάστηκαν εφέτος στη Βιέννη με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια. Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Μ.Ναό της Αγίας Τριάδος και κατόπιν χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Γονυκλισίας, πλαισιούμενος υπό των Αγιορειτών Ιερομονάχων Αντίπα και Νίκωνος, του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Νικολίτση, του Ιερομονάχου Αρσενίου, του Πρεσβυτέρου Αριστείδου Γανώση και του Αρχιδιακόνου Μαξίμου παρουσία πολλών φιλέορτων πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερομόναχος Αντίπας, ο οποίος με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα αναφέρθηκε στην γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας και στην συνεχή παρουσία του Αγίου Πνεύματος, το οποίο την συγκροτεί και την καθοδηγεί στο έργο της, στον αγιασμό και στη μεταμόρφωση του ανθρώπου και της κτίσεως. Καλούμεθα, προσέθεσε, όλοι, ως τέκνα της, ιδιαίτερως σήμερα που βιώνουμε καιρούς χαλεπούς, να αγαπούμε και να σεβόμεθα την Εκκλησία, η οποία διαφυλλάσει τις αλήθειες της Πίστεώς μας όπως αυτές διατυπώθηκαν από τις Οικουμενικές Συνόδους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού της Γονυκλισίας ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος ευχαρίστησε τους Αγιορείτες Ιερομονάχους για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρι και ευχήθε στους πιστούς πλούσια την θεία ευλογία και πρόνοια.

Την 21η Ιουνίου 2021, Εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον Ι.Μ.Ναό της Αγίας Τριάδος ιερούργησε και πάλι ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος, πλαισιούμενος υπό του Αγιορείτου Ιερομονάχου Νίκωνος, του Αρχιμανδρίτου Ηλιού Παπαδοπούλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννη Νικολίτση, του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Rappert, του Πρεσβυτέρου Αριστείδου Γανώση και του Αρχιδιακόνου Μαξίμου Rudko.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερομόναχος Νίκων, ο οποίος τόνισε, ότι το Άγιο Πνεύμα, το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πνεύμα της Αληθείας, το ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό, πραγματώνει μέσα στις ψυχές μας το ανακαινιστικό Του έργο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος ευχήθηκε ο Παράκλητος να ευλογεί, να φωτίζει και να καθοδηγεί την ζωή όλων.