Οι Έλληνες του Καΐρου γιόρτασαν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπουλάκο εόρτασαν οι Έλληνες του Καΐρου Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και αμέσως Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο ενώ παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός.

Οι σημαιοφόροι και εκπρόσωποι των μαθητών από την Αχιλλοπούλειο και την Αμπέτειο των Ελληνικών Σχολείων του Καΐρου κρατούσαν με παρρησία την Ελληνική Σημαία και μαζί με όλους τους παρευρισκομένους έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, γεμίζοντας με δάκρυα τα μάτια όλων.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν. Επίσης, παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ.

Τον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο πλαισίωσαν ο Μ. Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι και οι πατέρες Ιωακείμ και Παϊσιος. Τους ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.

Στους εορτασμούς για την Εθνική Επέτειο παραβρέθηκε ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής, ο Ακόλουθος Άμυνας Πλοίαρχος Γιώργος Χατζής, ο νέος ΟΕΥ Καΐρου Σύμβουλος Α’ Περικλής Δαβανέλος και ο Ακόλουθος Τύπου κ. Χρήστος Αποστολόπουλος.

Στη Δοξολογία παραβρέθηκε η Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής κ. Σωτηρία Μπέτα, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Τάσος Αναστασίου, η υποδιευθύντρια της Αμπετείου κ. Μαρία Λιάκου, ο Διευθυντής του ΕΠΚΚ κ. Χρ. Παπαδόπουλος και η Οικονομική Διευθύντρια κ. Κωνσταντίνα Γεδεών.