«Οι Απόδημοι Έλληνες έδωσαν μάχη υπέρ των πανανθρώπινων αξιών»

“Η 28η Οκτωβρίου 1940 συμπυκνώνει σε μία ιστορική στιγμή τις μνήμες, τα βιώματα και τις αξίες που πάντοτε καθοδηγούν τον εθνικό μας βίο”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, σε μήνυμά του προς τον Απόδημο Ελληνισμό για τον εορτασμό της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.

“Στη σημερινή συγκυρία, ο εορτασμός του Έπους του 40’ αναδεικνύεται περισσότερο επίκαιρος και διδακτικός από ποτέ”, αναφέρει σε άλλο σημείο ο Υφυπουργός, που είναι αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, και διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, “στέλνει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: στους εκβιασμούς και στις απειλές, θα αντιτάσσουμε πάντοτε ένα ανυποχώρητο ‘ΟΧΙ’”.

“Τιμώντας την 28η Οκτωβρίου 1940, όλοι οι Έλληνες γινόμαστε ένα σαν μία γροθιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εντείνουμε τον αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων με πυξίδα το σθένος και την εθνική ομοψυχία που μας χαρακτηρίζουν. Έχουμε πίστη στον Θεό και στα ιδανικά του Έθνους”.

Σε αναφορά του στους Απόδημους Έλληνες, ο κ. Βλάσης τονίζει ότι “με την ελληνική σημαία και τη σημαία των νέων τους πατρίδων, έδωσαν την μάχη υπέρ των πανανθρώπινων αξιών, αυτών που ο Ελληνισμός έχει κληροδοτήσει στην ανθρωπότητα”.