Οι Α’ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής St Albans, χοροστατούντος του Επισκόπου Κερασούντος

Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής St Albans τελέστηκε η Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, βοηθούμενου υπό του ιερατικώς προϊσταμένου του Ναού, π. Δημοσθένη Νικολάου, και του π. Ιερεμία Krieg από την Αδελαΐδα, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη της Μελβούρνης αυτές τις ημέρες.

O Επίσκοπος κ. Ευμένιος, παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της γυναίκας και στον σπουδαίο ρόλο της μέσα στην Εκκλησία, μέσα στην κοινωνία και ιδιαίτερα σε όλη την οικονομία του Θεού, για να σώσει τον άνθρωπο. Σημείωσε δε πως αυτή η αλήθεια έχει φανερωθεί από το πρόσωπο και το παράδειγμα της Παναγίας, η οποία έγινε η γέφυρα που ένωσε τον άνθρωπο με τον Θεό.

Ο Επίσκοπος παρακάλεσε όλους να έχουν την Παναγία στην καρδιά τους, λέγοντας ότι Εκείνη αφουγκράζεται τα άγχη και τα προβλήματά μας και πρεσβεύει στον Ιησού Χριστό.

Σε αυτό το σημείο ο Επίσκοπος Κερασούντος αναφέρθηκε στο πρώτο θαύμα του Χριστού στον εν Κανά της Γαλιλαίας γάμο, που έγινε μετά από παράκληση της Μητρός του.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευμένιος ευχαρίστησε για την παρουσία του τον π. Ιερεμία από την Αδελαΐδα και τον παρακάλεσε να μεταφέρει τις ευχές του στον Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Αδελαΐδος.

Τέλος, διαβίβασε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και ανακοίνωσε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην πολιτεία της Βικτώριας, την ερχομένη εβδομάδα.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, τελέστηκε αγιασμός και πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Επισκόπου Κερασούντος με την εκκλησιαστική επιτροπή και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούσαν την Ενορία και καταρτίστηκε ένα πλάνο εργασίας για την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξη και ενίσχυσής της.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Δημοσθένη για την πρωτοβουλία αυτή, λέγοντας χαρακτηρίστηκα ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ό,τι κάνουμε πρέπει να μελετάται για να είναι σωστό για τις επόμενες γενιές.

Τέλος, μετέφερε τις ευχές και ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, αναφέρθηκε στο όραμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον μέλλον της ενορίας και την υλοποίηση όλων των στόχων της.