“Όχι” της Ρωσικής Εκκλησίας σε αγιασμούς σε νοσοκομεία που πραγματοποιούν αμβλώσεις

του Κώστα Ονισένκο

Η Ρωσική Εκκλησία απαγόρευσε στους ιερείς της να πραγματοποιούν τελετές αγιασμού σε νυχτερινά κλάμπ, σε καταστήματα που πουλάνε ερωτικά βοηθήματα και σε νοσοκομεία που πραγματοποιούν αμβλώσεις.

Αυτό έγινε γνωστό από την ανάρτηση του επικεφαλής της επιτροπής εκπαίδευσης της Ρωσικής Εκκλησίας Μαξίμ Κοζλόβ στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram.

Σύμφωνα με την άποψή του, η Ρωσική Εκκλησία πραγματοποιεί τελετές αγιασμού σε κτίρια και αντικείμενα, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται “για καλό”. Δεν πρέπει να γίνεται αγιασμός σε πράγματα, τα οποία σχετίζονται με την αμαρτία.

Βεβαίως, αυτή η απόφαση προκάλεσε συζητήσεις στη ρωσική κοινωνία καθώς, όπως σχολίασαν ορισμένοι πιστοί, η Ρωσική Εκκλησία πραγματοποιεί τακτικά αγιασμούς σε πυραύλους και σε οπλικά συστήματα του ρωσικού στρατού.

Και τίθεται το ερώτημα με ποια κριτήρια κρίνεται που αρχίζει η “αμαρτία” κατά την άποψη της Ρωσικής Εκκλησίας και πώς μια βόμβα -που εξαρχής έχει κατασκευαστεί με στόχο να σκοτώνει ανθρώπους- θεωρείται ως κάτι “καλό”.