Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής, 11 Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Υπουργός Υγιείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Χαντζηπαντέλας.

Ο Υπουργός έφθασε συνοδεία συνεργατών του, της δρ. Χριστίνας Βασιλείου Γιαννάκη, Γενικής Διευθυντρίας του Υπουργείου Υγείας, της κ. Θεοδώρας Κωνσταντινίδου, Πρέσβεως της Κύπρου στο Ισραήλ, και των κ. Κωνσταντίνου Αθανασίου, δρ. Κωνσταντίνου Φελλά, κ. Ειρήνης Τριγγίδου, κ. Νικολάου Χαραλάμπους και κ. Μάρθας Χαραλάμπους.

Τον Υπουργό και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε ενθέρμως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής πραγματοποιήθηκε συζήτηση περί της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ σε θέματα υγιείας, επισκέψεων ασθενών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ, μία εκ των οποίων ήταν και η πρόσφατη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου κ. Χρυσοστόμου στο Νοσοκομείο Hadassa της Ορεινής.

Επίσης, διεξήχθη συζήτηση περί της συνεργασίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως μαρτυρείται από την ύπαρξη της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στη Λευκωσία, η οποία συνεχίζει το έργο της και μετά την Τουρκική απευκταία παράνομη κατοχή.

Κατά την επίσκεψη αυτή, ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος προσέφερε στον κ. Υπουργό επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ, εικόνα της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσης και το βιβλίο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυστοστόμου Παπαδοπούλου της Ιστορίας της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και Ιεροσολυμιτικές ευλογίες στους συνεργάτες του, ο δε κ. Υπουργός προσέφερε συμβολικό πλοιάριο από τη γενέτειρά του Σαλαμίνα.

Ευγνώμων για την επίσκεψη αυτή, ο κ. Υπουργός ζήτησε την ευλογία του Πατριάρχη για επιτυχία στην αποστολή του.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων