Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το απόγευμα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου 2022, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσεως και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδος κ. Χρήστος Στυλιανίδης συνοδεία των συνεργατών του και του Πρέσβεως της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ κ. Λουκάκη και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Βλιώρα επισκέφθηκε το Πατριαρχείο.

Τον κ. Υπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκε θερμά ο Πατριάρχης μαζί με Αγιοταφίτες Πατέρες.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τον ρόλο του Πατριαρχείου στη διαφύλαξη των Παναγίων Προσκυνημάτων, καθώς και σχετικά με την ανέκαθεν αγαθή σχέση του Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Κύπρου και την υποδοχή των Κυπρίων προσκυνητών.

Επιπλέον, ο Πατριάρχης και ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκαν στον ρόλο του Πατριαρχείου στη διασφάλιση της εκκλησιαστικής ενότητας από του Παναγίου Τάφου, και μάλιστα υπό τις συνθήκες της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του σε τρεις πολιτικές επικράτειες του σήμερα, στην αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου το 2017 και στις εν εξελίξει επισκευές της Ροτόντας, καθώς και στις πρόσφατες προκλήσεις βίας από τους εξτρεμιστές κατά των Χριστιανών και στην αναμενόμενη ανακαίνιση του χώρου του Καθολικού του Ναού της Αναστάσεως.

Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο για την επίσκεψη και την πλήρη ενημέρωση, ο δε Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για το έντονο ενδιαφέρον του υπέρ του Πατριαρχείου.

Κατά την επίσκεψη αυτή, ο κ. Στυλιανίδης προσέφερε στον Πατριάρχη πλακέττα με σειρά γραμματοσήμων της Πολιτικής Προστασίας, ο δε κ. Θεόφιλος απένειμε σε αυτόν επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ με τον Πανάγιο Τάφο και τον Ναό της Αναστάσεως, εικόνα του Ιερού Κουβουκλίου και της Θεοτόκου και το βιβλίο της Ιστορίας Ιεροσολύμων του Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων