Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” καθήλωσε το κοινό στο Sydney Town Hall

Με ελληνικούς ήχους πλημμύρισε το βράδυ της Πέμπτης, 25 Μαρτίου, το Δημαρχιακό Μέγαρο του Σύδνεϋ. Συγκεκριμένα, με τους πλέον γνώριμους ήχους για κάθε Έλληνα, εκείνους που συγκινούν και συγκλονίζουν την καρδιά μας, τους ήχους του Εθνικού μας Ύμνου.

Μάλιστα, στη μεγαλειώδη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νοτίου Ουαλίας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία ολόκληρο το έργο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν”, που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός και μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος.

Η συναυλία ήταν υπό την διεύθυνση και μουσική επιμέλεια του ομογενούς μαέστρου, George Ellis, ενώ το έργο απέδωσαν οι Maria Yiakoulis, George Karantonis και Leon Vitogiannis, συνοδεία τριανταμελούς ορχήστρας καλλιτεχνών.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, καθώς στο Sydney Town Hall που είχε ντυθεί στα γαλανόλευκα, προς τιμήν την επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έδωσαν βροντερό “παρών” περισσότεροι από 1.500 ομογενείς και όχι μόνο. Ανάμεσά τους η Δήμαρχος του Σύδνεϋ, κ. Clover Moore, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Χαιρετισμό εκ μέρους του οικοδεσπότη φορέα της εκδήλωσης απηύθυνε ο Γραμματέας της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ, κ. Μιχάλης Τσιλίμος, ενώ μίλησαν ακόμη η Δήμαρχος κ. Moore, ομογενής δημοτική σύμβουλος του Δήμου Σύδνεϋ, κ. Άντζελα Βυθούλκα, η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου στο Σύδνεϋ, κ. Κάτια Γκίκιζα, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ, κ. Βρασίδας Καραλής.

Πηγή: vema.com.au