Ο Θεόδωρος Μπακαλάκης βραβεύτηκε από το Αυστραλιανό Κράτος

Ο κ. Θεόδωρος Μπακαλάκης, εξέχον μέλος της ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία, Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Ενορίας – Κοινότητας του Cairns στη Βόρεια Κουινσλάνδη και ο Άρχων της Μ.τ.Χ.Ε., βραβεύτηκε από το Αυστραλιανό Κράτος, στο πλαίσιο των διακρίσεων που απονέμονται από τον Γενικό Κυβερνήτη της χώρας με την ευκαιρία των γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου. Ο θεσμός προβλέπει την απονομή βραβείων σε πολίτες που έχουν διακριθεί για το έργο και την προσφορά τους σε διάφορους τομείς.

Στον κ. Μπακαλάκη απονεμήθηκε το βραβείο της τρίτης τη τάξει κατηγορίας, Medal of the Order of Australia (ΟΑΜ), για τις υπηρεσίες του στην ελληνική παροικία της Πολιτείας της Κουινσλάνδης.

Ο Θεόδωρος Μπακαλάκης είναι Πρόεδρος της ελληνορθόδοξης Ενορίας-Κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Βασπιστή Cairns, Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού St. John’s Community Care, μέλος των διοικητικών συμβουλίων των St. John the Baptist Day Care Centre Cairns και St. Paraskevi Child Care Centre Taigum, καθώς και Αντιπρόεδρος του Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Έχει τιμηθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ανδρέου και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το οφφίκιο του Άρχοντος του Οικουμενικού Θρόνου. Έχει υπηρετήσει σε πολλούς κοινοτικούς οργανισμούς, για πολλά χρόνια, καθώς και σε κυβερνητικά συμβουλευτικά συμβούλια, ενώ έχει τιμηθεί ως «Πολίτης της Χρονιάς» στο Cairns το 2018.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των βραβείων, φέτος απονεμήθηκαν διακρίσεις σε συνολικά 1.191 πολίτες. Στη λίστα με τους βραβευθέντες, εκτός του κ. Μπακαλάκη, υπάρχουν και άλλα ονόματα πολιτών ελληνικής καταγωγής, όπως των: Magdalena Simonis, Leonidas Earlston Pericles, Claire Gazis, Mechel Pikoulas, Efstratios Poulos, Angelica Poulos, Terry Psarakis, Michael (Mike) Zervos, George Cotis, Suzanne Caragianis, Antonios Stavros Koufos, Bobby Antoniou και Stacey Solomou.