Ο Σύνδεσμος Κληρικών του Καναδά γιορτάζει τον Προστάτη του, τον Άγιο Φώτιο τον Μέγα

Την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, ο Επίσκοπος Αθηναγόρας και είκοσι δύο Ιερείς από το Τορόντο και τα περίχωρα, τέλεσαν βραδινή Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο. Ο Άγιος Φώτιος είναι ο προστάτης Άγιος του Συνδέσμου Κληρικών του Καναδά, του οποίου πρόεδρος είναι ο π. Φώτιος Τσάμης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο Επίσκοπος και οι ιερείς, μαζί με τους ψάλτες, τους ιεροψάλτες και τους πιστούς, τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία με αρμονία και κατάνυξη δημιουργώντας μία πνευματική και πραγματικά συγκινητική ατμόσφαιρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα λόγια του Ιησού Χριστού «…γινώσκω τα εμά και γινώσκομαι υπό των εμών» (Ιωάν.1, 14) και αναρωτήθηκε ο ίδιος, ως Αρχιεπίσκοπος, αλλά και οι ιερείς, αν γνωρίζουν το ποίμνιό τους-τους χριστιανούς και πόσο οι χριστιανοί συνεργάζονται με τον Ιερέα;

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, παρετέθη δείπνο για όλους από την Κοινότητα του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Νικολάου και το τμήμα της Φιλοπτώχου της στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Πριν την Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, ο Επίσκοπος κ. Αθηναγόρας και οι Ιερείς είχαν συνεδρίαση και συζήτησαν διάφορα θέματα.