Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Τρικάλων στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, πολυμελής όμιλος προσκυνητών, αποτελούμενος από τα μέλη του Συλλόγου των Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”.

Τους ιεροψάλτες συνόδευαν ο Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Δεληχρήστος, κληρικοί και άλλοι προσκυνητές.

Οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, και την περί αυτόν αδελφότητα στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής. Υποδεχόμενος τους επισκέπτες ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής, ειδικότερα όμως στη συμβολή της στην Πατριαρχική Μουσική παράδοση, μέσω των μεγάλων Μουσικοδιδασκάλων που δίδαξαν σε αυτήν. Εκ μέρους των Ιεροψαλτών προσεφώνησε τον Καθηγούμενο ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αθανάσιος Δημητρίου.

Ακολούθησε η ευλόγηση και κοπή της πίτας του Συλλόγου από τον Καθηγούμενο, ενώ μετά την ξενάγηση των επισκεπτών στους χώρους της Σχολής, παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.