Ο Προϊστάμενος του Τμ. Παλαιστινιακών Υποθέσεων του Προξενείου των ΗΠΑ στα Ιεροσόλυμα στο Πατριαρχείο

Την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, ο κ. George Noll, Προϊστάμενος του Τμήματος Παλαιστινιακών Υποθέσεων του Προξενείου των Η.Π.Α. στα Ιεροσόλυμα, συνοδευόμενος από δύο συνεργάτες του, επισκέφτηκε το Πατριαρχείο.

Τον κ. George Noll εδέχθη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος με Αγιοταφίτες Πατέρες.

Ο Μακαριώτατος στο πλαίσιο της συνάντησης ανταποκρίθηκε στο ενδιαφέρον του κ. George Noll και του απάντησε πως το Πατριαρχείο διαχειρίζεται την εδώ και ένα χρόνο κρίση πανδημίας του Covid-19, ότι δηλαδή το Πατριαρχείο κατηύθυνε τους μοναχούς του και τον κλήρο και τους πιστούς του, να συμπεριφέρονται με αίσθημα συνεργασίας με τις Αρχές Υγείας της χώρας στην οποία κατοικούν, Ισραήλ, Ιορδανία και Παλαιστινιακό κράτος, χώρα εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου από τις μέρες του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων, του συγκαλέσαντος και την πρώτη Τοπική Σύνοδο στα Ιεροσόλυμα το έτος 49μ.Χ. και από των ημερών της συνθήκης Αχτιναμέ του Πατριάρχου Σωφρονίου μετά του Χαλίφου Ομάρ Χατάμπ το έτος 638 μ.Χ.

Επίσης ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Noll ότι το Πατριαρχείον διατηρεί προσβάσιμα και λειτουργικά όλα τα προσκυνήματα εξασκώντας έργο ποιμαντικό και οχι πολιτικό κατά το Ευαγγελικόν «απόδοτε τα του Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Ο κ. George Noll ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ενημέρωση και εξέφρασε την διάθεση, ως εκπρόσωπος των Η.Π.Α., να συνεργαστεί με το Πατριαρχείο στο πλαίσιο των ως άνω εκκλησιαστικών αρχών.

Ο κ. George Noll προσέφερε στον Μακαριώτατο Χριστουγεννιάτικο συμβολικό δώρο, ο δε Πατριάρχης του προσέφερε επάργυρη εικόνα, στην οποία αναπαριστάται ο Ναός της Αναστάσεως και ο Ναός του Σολομώντος.