Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Κύπρου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το απόγευμα της Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον κ. Νεοφύτου υποδέχθηκε ενθέρμως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση περί των αρχαίων δεσμών της Εκκλησίας της Κύπρου μετά της Εκκλησίας Ιεροσολύμων από των ημερών των Αποστόλων και περί των Κυπρίων προσκυνητών, οι οποίοι έφθασαν την προηγουμένην ημέραν για την ημέρα της εορτής του Τιμίου Σταυρού, περί του Αγίου Φιλουμένου και των Κυπρίων Αγιοταφιτών, προσενεγκόντων τα μέγιστα στο Πατριαρχείο, περί της περιουσίας του Πατριαρχείου στην Κύπρο και περί της εν Κύπρω Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου.

Ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος υπογράμμισε τον ρόλο της Εκκλησίας, ως συνδετικού κρίκου ενότητας του Κυπριακού λαού, που ακόμη υποφέρει λόγω των σκληρών συνθηκών της εισβολής.

Επίσης, έγινε λόγος περί της αναδείξως και συντηρήσεως της Βιβλιοθήκης της Μονής του Τιμίου Σταυρού του Πατριαρχείου από τον κ. Σταύρο Ανδρέου και περί των αγαστών σχέσεων του Πατριαρχείου μετά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Θεόφιλος επέδωσε στον κ. Νεοφύτου επάργυρο πίνακα της πόλεως των Ιεροσολύμων και εικόνα της Θεοτόκου της Ιεροσολυμίτισσας.

Αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του, ο κ. Νεοφύτου αναχώρησε για προσκύνηση στον Ναό της Αναστάσεως.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων