Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για επανεκπαίδευση κληρικών που σπούδασαν στο εξωτερικό

© foto.patriarchia.ru

Του Κώστα Ονισένκο

Οι Ρώσοι κληρικοί που έχουν αποκτήσει εκκλησιαστική εκπαίδευση εκτός Ρωσίας δεν θα μπορούν να υπηρετούν σε ιερούς ναούς, να διδάσκουν ή να ασκούν ιεραποστολική δραστηριότητα σε περίπτωση που δεν κάνουν επιπλέον εκπαίδευση στον τομέα των “αρχών των σχέσεων κράτους – Εκκλησίας στη Ρωσία” μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Μετά την εκπαίδευσή τους, οι κληρικοί θα πρέπει να εξεταστούν προκειμένου να πάρουν κρατική πιστοποίηση για να μπορούν να ξεκινήσουν το έργο τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ειδικής επιτροπής της ρωσικής Δούμας για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, θεμάτων κοινωνικών και θρησκευτικών ενώσεων Σεργκέι Γαβρίλοφ, “ο νόμος προβλέπει ότι οι ιερείς και το θρησκευτικό προσωπικό που έχει λάβει εκπαίδευση στο εξωτερικό και για πρώτη φορά ξεκινάει να τελεί εκκλησιαστική υπηρεσία, ιεραποστολική ή εκπαιδευτική δραστηριότητα, θα πρέπει να λάβουν επιπλέον εκπαιδευτική εκπαίδευση στον τομέα των αρχών των κρατικών – εκκλησιαστικών σχέσεων στη Ρωσία” μεταδίδει το Interfax.

Ο νόμος εξαιρεί όσους κληρικούς έχουν τοποθετηθεί πριν την θέσπισή του. Ο νόμος υπεγράφη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, και δημοσιεύτηκε χθες.