Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Δημοκρατίας της Αυστρίας στο Βελιγράδι

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε στις 17 Μαρτίου 2022 στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι τον κ. Καρλ Νεχάμερ, Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Σε μια φιλική και εγκάρδια συνομιλία, ο Πατριάρχης μίλησε με ιδιαίτερη χαρά για τις πολύ καλές συνθήκες στις οποίες λειτουργεί η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία και ευχαρίστησε για αυτό τον Καγκελάριο Νεχάμερ. Μέσα από το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ορθόδοξοι Σέρβοι ζουν και εργάζονται στην Αυστρία, ο Πατριάρχης τόνισε τη σημασία διατήρησης και βελτίωσης των καλών σχέσεων μεταξύ Σερβικού και Αυστριακού λαού, στις οποίες θα δοθεί σημαντική ώθηση από τις συναντήσεις του κ. Νεχάμερ με Σέρβους αξιωματούχους.

Οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για την κρίση στην ευρωπαϊκή ήπειρο και εκφράστηκε ιδιαίτερη ανησυχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να τερματιστεί η σύγκρουση το συντομότερο δυνατό, και ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υποστήριξε τη διατήρηση ενός διαρκούς διαλόγου ως τον καλύτερο τρόπο για την επίλυση όλων των συγκρούσεων και των παρεξηγήσεων. Ο καγκελάριος Νεχάμερ τόνισε τη σημασία του ρόλου των θρησκευτικών ηγετών στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων.

Στην δεξίωση παρευρέθηκαν οι Επίσκοποι, Τόπλιτσας κ. Ιερόθεος, Χβόσταν κ. Ιουστίνος, Μάρτσας κ. Σάββας, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αυστρίας στο Βελιγράδι κ. κ. Νικόλα Λουτερότι και συνεργάτες του καγκελαρίου Νεχάμερ.