Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη

Τo πρωί της Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2021, ο Ευρωβουλευτής κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ευρισκόμενος σε αποστολή στο Ισραήλ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα και την πρώην συνεργάτιδά του κ. Μαρία Ζωζωνάκη.

Τον κ. Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον ειρηνευτικό ρόλο του Πατριαρχείου στην Αγία Γη και στην Ιερουσαλήμ, στην οποία επικρατεί ανειρήνευτη πολιτική κατάσταση. Την οξύτητα της κατάστασης αυτής προσπαθεί το Πατριαρχείο να απαλύνει, παραμένοντας πάντα θρησκευτικό ίδρυμα, το αρχαιότερο της Αγίας Γης. Στο έργο αυτό το Πατριαρχείο έχει ανέκαθεν την συμπαράσταση της Ελλάδας, διαδόχου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την υποδοχή και εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πολύπτυχο πολύ-πολιτισμικό, θρησκευτικό και ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου.

Επί τη επισκέψει ταύτη ο κ. Κεφαλογιάννης επέδωσε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων βιβλίο της συγγραφέως Ρέας Γαλανάκη, ο δε Πατριάρχης επέδωσε στον κ. Κεφαλογιάννη εικόνα της Θεοτόκου, του Ιερού Κουβουκλίου και το βιβλίο του κ. Τληλ «I am Jerusalem».

Ο κ. Κεφαλογιάννης εν συνεχεία επισκέφθηκε τον Άγιο Τάφο όπου και προσκύνησε.