Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στον Ιερό Ναό της εν Ρέμλη

Την Κυριακή 16 Μαΐου 2021, Κυριακή των Μυροφόρων, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος προεξήρξε θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της εν Ρέμλη Ιεράς Μονής του Πατριαρχείου.

Κατά την εορτή αυτή, η Εκκλησία επιτελεί την μνήμη του Ιωσήφ του από Αριμαθείας -σημερινής Ρέμλης, ο οποίος ήταν ευσχήμων βουλευτής, προσδεχόμενος και προσδοκών την βασιλεία του Θεού και ο οποίος τολμώντας εισήλθε προς τον Πιλάτο και ζήτησε το Σώμα του σταυρωθέντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και λαβών Αυτό, ενεταφίασε, ομού μετά των Μυροφόρων γυναικών στο καινό Αυτού μνημείο, (Ιω. 19, 38-42 και Ματθ. 27, 57-60).

Προς μνήμη και τιμή του Ιωσήφ του από Αριμαθείας και του ενταφιασμού του Κυρίου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος, συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου και Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και διακόνων, ψαλλόντων των ψαλτών της ενορίας της Ρέμλης, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και μετεχόντων πολλών πιστών εν χαρά για την παύση της πανδημίας και εν προσευχή για την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Γάζης και των επεισοδίων στην πόλη Ρέμλης και της γειτνιαζούσης Λύδδης.

Η εορτή της Κυριακής των Μυροφόρων εορτάστηκε και στο παρεκκλήσι των Μυροφόρων, το εντός του Καθεδρικού Ναού του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, με Εσπερινό και θεία Λειτουργία, ων προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης, συλλειτουργούντων των εφημερίων του ναού αυτού π. Φάραχ / Χαραλάμπους Μπαντούρ και π. Γεωργίου Μπαράμκη, ψαλλόντων των ιεροψαλτών υπό τον κ. Ριμόν Κάμαρ και συμμετεχόντων των μελών του Συλλόγου «Μυροφόρων Γυναικών» εορταζουσών και την εορτή και της εκπροσώπου του Ελληνικού Γενικού Προξενείου κ. Χριστίνης Ζαχαριουδάκη.