Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στην Ι.Μ. Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή

Το πρωί της Κυριακής, 18 Απριλίου 2021, Ε΄ Κυριακής των Νηστειών, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου του Πατριαρχείου στην Ορεινή (Άιν Κάρεμ).

Η Μονή αυτή του Προδρόμου είναι κτισμένη και ο Ιερός Ναός επί Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίλλου περίπου τα 1864 στην περιοχή αυτή, γνωστή Ευαγγελικώς ως Ορεινή, εν η Θεοτόκος «επορεύθη μετά σπουδής και ησπάσατο την Ελισάβετ» και γεννήθηκε ο μέγας Ιωάννης ο Πρόδρομος, (Λουκ. 1,39-50).

Με τον Μακαριώτατο συλειτούργησε ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και ο Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, Αγιοταφίτες Πατέρες και ο Προϊστάμενος της Ρωσσικής Κοινότητος του Πατριαρχείου στην Ορεινή π. Νικόλαος Κουλίσνκυ, ο Αρχιδιάκονος Μάρκος και συνεπροσευχήθησαν μέλη της Ελληνοφώνου και Ρωσσοφώνου Κοινότητος των Ιεροσολύμων, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Μετά την θεία Λειτουργία, ο καλώς επιμελούμενος των της Μονής Επιστάτης μοναχός Χαρίτων δεξιώθηκε τον Μακαριώτατο, την συνοδεία του και το εκκλησίασμα.