Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευλόγησε το κονσέρτο “Ολονύκτια αγρυπνία” του Rachmaninov

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 18 Ιουνίου 2022, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος όντας προσκεκλημένος, ευλόγησε στην αίθουσαν τελετών του ξενοδοχείου Νotre-Dame μουσική εκδήλωση – κονσέρτο, το οποίο απέδωσε το μέγιστο των πνευματικών έργων του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Η μουσική εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε επί τη ευκαιρία της 100ης επετείου από την ίδρυση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς – Russian Οrthodox Church outside of Russia (ROCOR) και της 150ης επετείου από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ, από την ανδρική χορωδία επ’ ονόματι του «Πατριάρχου Τύχωνος», υπό την διεύθυνση της ταλαντούχου μαέστρου κ. Ekaterina Antonenko, του Patram Institute Male Choir, και από τους σολίστες Igor Morozov, τενόρο, και Evgeny Kachurovsky βαρύτονο, οι οποίοι απέδωσαν το έργο του Ραχμάνινοφ, μερικές ενότητες του οποίου είναι τα: 1. “Come let us worship”- “Δεύτε προσκυνήσωμεν”, 2. “Bless the Lord, O My Soul” «Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον», 3. “Blessed is the Man”-«Μακάριος ανήρ», 4. “Rejoice, O Virgin” «Χαίρε Κεχαριτωμένη» κ.α.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και άκρα σιγή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά συνοδείας, ο Προϊστάμενος της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιμανδρίτης π. Αλέξανδρος, ο Πρέσβυς της Ρωσίας Anatoly Victorov, οι Ηγούμενες των Μονών Ορεινής και Όρους των Ελαιών, μοναχή Αικατερίνα και μοναχή Βαρβάρα συνοδεία πολλών μοναζουσών, καθώς και άλλοι πολλοί ακροατές.

Στο τέλος, η μοναδική αυτή εκδήλωση κατεχειροκροτήθη επανειλημμένως, ο δε Πατριάρχης είπε: «Η τελετή αύτη, τελουμένη σήμερον επί τη λήξει της περιόδου της Πεντηκοστής, προέβαλε την πολυφωνίαν των γλωσσών της ημέρας της Πεντηκοστής, η οποία εν κατέληξεν εις την συμφωνίαν των δωρεών του Αγίου Πνεύματος».

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων