Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων επισκέφθηκε την βιβλιοθήκη της Μονής του Τιμίου Σταυρού

Την βιβλιοθήκη της Μονής του Τιμίου Σταυρού επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Ιεροδιακόνου π. Συμεών το μεσημέρι της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου 2021.

Η βιβλιοθήκη αυτή ήταν βιβλιοθήκη της περιφήμου Θεολογικής Σχολής του Σταυρού, η οποία λειτούργησε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από το 1845 έως το 1909 και ανέδειξε πολλούς επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, λαϊκούς και κληρικούς.

Η βιβλιοθήκη αύτη είναι πλούσια σε παλαίτυπα νεότερα επιστημονικά βιβλία, πολλά των οποίων χρήζουν ειδικής συντηρήσεως και προστασίας. Για το έργο αυτό, τη πρωτοβουλία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου προσεκλήθη και εργάζεται ήδη για την συντήρηση των βιβλίων, παλαιτύπων και άλλων ο ειδικός συντηρητής καθηγητής από την Κύπρο κ. Σταύρος Ανδρέου, τα οποία, λόγω της μη λειτουργίας της Σχολής από του 1909 έχουν υποστεί φθορά.

Το έργο αυτό επιτήρησε και επένευσε ο Πατριάρχης και έδωσε οδηγίες για την συνέχεια αυτού και μέσω οργανισμών δυναμένων να στηρίξουν το έργο οικονομικά.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων