Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

Μετά από επίσημη πρόσκληση, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα συμμετάσχει και θα ομιλήσει στην 14η Διεθνή Διάσκεψη «World Policy Conference», η οποία την φορά αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τη 1η ως τις 3 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετείχε και στις προηγουμένες διασκέψεις της World Policy Conference σε διάφορες πόλεις που διοργανώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Institut français des relations internationales – IFRI).

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος έχει επίσης προσκληθεί στην Διάσκεψη, και από τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη.

Κατά την παραμονή του στο Abu Dhabi, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα έχει συναντήσεις και με ανώτερους αξιωματούχους των Η.Α.Ε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στη Ρώμη και θα φιλοξενηθεί στο Βατικανό. Εκεί θα έχει συναντήσεις με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας, με τους οποίους συνυπέγραψε και εξέδωσε πρόσφατα κοινή δήλωση για το φυσικό περιβάλλον και άλλα επίκαιρα προβλήματα της ανθρωπότητας, και θα συμμετάσχει σε διάφορες άλλες επίσημες εκδηλώσεις.