Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της εξοδίου ακολουθίας για τον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της εξοδίου ακολουθίας για τον μακαριστό Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο.

Το παραπάνω γνωστοποίησε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβης κ. Ιωάννης, αφού πρώτα προσκύνησε τη σορό του Πατριάρχη στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Όπως τόνισε, ο κ. Βαρθολομαίος θα προεξάρχει της εξοδίου ακολουθίας και στη συνέχεια με πομπή ο Πατριάρχης Νεόφυτος θα ταφεί στον προαύλιο χώρο του Ναού της Αγίας Κυριακής, “στη νότια πλευρά, πίσω από τον τάφο του Έξαρχου Ιωσήφ”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βάρνας.

Όπως αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για το εάν θα παραστούν στην κηδεία κληρικοί από τη Ρωσία.

“Εμείς έχουμε στείλει επιστολές προς όλους. Έτσι έκρινε η Ιερά Σύνοδος και τηρήσαμε αυτή την απόφαση. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Στην κηδεία θα βρεθούν οι επίσημοι εκπρόσωποι -Ρώσοι και Ρουμάνοι κληρικοί. Δεν έχουμε επιβεβαίωση αν θα έρθει κάποιος άλλος Μητροπολίτης”, διευκρίνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης.

Και πρόσθεσε: “Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακόμη στη διαδικασία προσδιορισμού των επίσημων εκπροσώπων των τοπικών Εκκλησιών. Σίγουρα θα έρθει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Θα υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι της Αλβανικής Εκκλησίας, της Σερβικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας από τη Βόρεια Μακεδονία”.