Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου και του Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου, μετά την επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, η ψηφιακή παρουσίαση του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και τα εγκαίνια της Έκθεσης φορητών εικόνων και κειμηλίων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων έλαβε χώρα μεγάλη συναυλία, με τίτλο «ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ», προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτου κ. Επιφανίου, όπου συμμετείχαν η Μεικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης, με ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα και την Γεωργία Νταγάκη, και η Χορωδία των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου της Καβάλας.

Παρέστησαν Ιεράρχες του Θρόνου, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Ουκρανίας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκλεισε τη βραδιά με τον πατρικό λόγο του, συγχαίροντας τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης.

Πηγή: greek.vema.com.au