Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 3ο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Hakan Fidan στο 3ο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας, μετέβη εκεί αεροπορικά το πρωί της Παρασκευής, 1 Μαρτίου. Τον Πατριάρχη συνόδευσε ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος.

Στο αεροδρόμιο της Αττάλειας τον Πατριάρχη υποδέθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ με τους κληρικούς της Επαρχίας του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακολούθησε την εναρκτήρια συνεδρία του Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό Κέντρο του Belek, κατά την οποίαν μίλησαν ο κ. Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan. Το απόγευμα, ο Πατριάρχης επέστρεψε στην Πόλη.

Το θέμα του Φόρουμ είναι «Προβάλλοντας την διπλωματία σε περίοδο κρίσεων», όπου συμμετέχουν 4.000 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί, πρέσβεις κ.α.

Κατά την παρουσία του στον χώρο του Φόρουμ, ο Πατριάρχης είχε εγκάρδια επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ. Viktor Orban, υπουργούς της Τουρκικής Κυβέρνησης, πρέσβεις διαπιστευμένους στην Άγκυρα, με τους οποίους συνδέεται φιλικά, και άλλες προσωπικότητες.