Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άγκυρα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά από επίσημη πρόσκληση, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Μαρτίου 2024, αεροπορικώς στην Άγκυρα, όπου παρεκάθησε στο δείπνο του Ραμαζανίου (iftar), στο συνεδριακό κέντρο της έδρας του κυβερνώντος Κόμματος AK Parti.

Το δείπνο, 15ο κατά σειράν, παρέθεσε η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Κόμματος υπό τον βουλευτή της Πόλεως κ. Zafer Sırakaya, παρεκάθησαν σε αυτό 500 συνδαιτυμόνες, με πρώτον τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan, Υπουργοί, ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι, ως και Πρέσβεις πλείστων χωρών.

Στο τέλος μίλησαν κατά σειρά ο αμφιτρύων κ. Zafer Sırakaya, ο Πρέσβης του Τζιμπουτί εκ μέρους των αρχηγών των ξένων διπλωματικών αποστολών και ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα της διεθνούς επικαιρότητας και ευχαρίστησε τους ανταποκριθέντας στην πρόσκληση του Κόμματός του.

Ο Πατριάρχης είχε συντόμους συνομιλίας με διαφόρους προσωπικότητας και με τον κ. Erdoğan, στον οποίον ευχήθηκε για το Ραμαζάνι, επέστρεψε δε περί το μεσονύκτιο στην Πόλη.

Φωτό: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας